keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

paholaisenhillo

Meillä ollaan nyt aivan ihastuneita paholaisenhilloon! Pitkään on mietitty, että sitä pitäisi jostain saada ja lopulta sitten sain aikaiseksi alkaa hillonkeittelypuuhiin. Ohje on pääpiirteissään otettu Koko Suomi leipoo -ohjelmasta/kirjasta, reseptistä  Anun kiltin paholaisen piiraat. Jonkin verran muokkasin reseptiä oman kaapin sisältöön sopivaksi. Ensi kerralla aion tehdä tuplasatsin.

Paholaisenhillo
4 mietoa chiliä
1 punainen paprika
1 pieni sipuli
500g tomaattimurskaa
3-4 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 tl pitsamaustetta tai ainoastaan oreganoa
1/4 dl valkoviinietikkaa
2½ dl hillosokeria

Pilko paprika, sipuli ja chilit, joista siemenet poistettu, pieniksi kuutioiksi. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sinne paprika, sipulit, chili ja mausteet. Anna kiehua noin ½ tuntia. (Surauta keitosta muutaman kerran sauvasekottimella hienommaksi.)  Lisää sitten etikka ja sokeri joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja purkita. Ja tekaise vielä dymolla tarra kylkeen ja sitten syömään. Tämä hillo sopii melko lailla kaiken kanssa ja vaikka leivän päälle!

 - Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti