Meillä ollaan nyt aivan ihastuneita paholaisenhilloon! Pitkään on mietitty, että sitä pitäisi jostain saada ja lopulta sitten sain aikaiseksi alkaa hillonkeittelypuuhiin. Ohje on pääpiirteissään otettu Koko Suomi leipoo -ohjelmasta/kirjasta, reseptistä Anun kiltin paholaisen piiraat. Jonkin verran muokkasin reseptiä oman kaapin sisältöön sopivaksi. Ensi kerralla aion tehdä tuplasatsin.
Paholaisenhillo
4 mietoa chiliä
1 punainen paprika
1 pieni sipuli
500g tomaattimurskaa
3-4 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 tl pitsamaustetta tai ainoastaan oreganoa
1/4 dl valkoviinietikkaa
2½ dl hillosokeria
Pilko paprika, sipuli ja chilit, joista siemenet poistettu, pieniksi
kuutioiksi. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sinne paprika,
sipulit, chili ja mausteet. Anna kiehua noin ½ tuntia. (Surauta keitosta muutaman kerran sauvasekottimella hienommaksi.) Lisää sitten
etikka ja sokeri joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5-10
minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja purkita. Ja tekaise vielä dymolla tarra kylkeen ja sitten syömään. Tämä hillo sopii melko lailla kaiken kanssa ja vaikka leivän päälle!
- Katja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti