keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

APPELSIINI-MANGOKAKKU

Tämä kakku on tehty aivan samaan tyyliin kuin aikaisemmin postaamani mustikkakakku , mutta maku on hedelmäisempi. Tein ensimmäistä kertaa koristeeksi tuollaisia vapaalla kädellä taiteiltuja valkosuklaalehtiä ja niistä tuli kyllä yllättävän hienoja. Ja kaikki kakut on aina herkumpia, kun päältä löytyy reilusti mansikoita.

Pohja: 
150g Digestive-keksejä
100g voita/margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua (tai vaikka appelsiinimehua sitruunamehun puutteessa)
2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
400g rahkaa
1 dl appelsiini-mangomehua (esim. Pirkka)
1 prk mangososetta (Piltti)
½ dl tomusokeria

Kiille:
2 dl appelsiini-mangomehua
1 dl hyytelösokeria

Koristeeksi: vaikkapa mansikoita ja valkosuklaasta taiteiltuja lehtiä

Pohja: Murskaa keksit parhaaksi näkemälläsi tavalla ja sulata voi/margariini. Sekoita ainekset. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Öljyä kevyesti vuoan reunat ja ripottele reunoille tomusokeria. Painele keksimössö vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.


Täyte: Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään rahka, mehu, mangosose ja tomusokeri. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan. Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto. Kaada seos vuokaan ja kopsuttele/hytkyttele vuokaa, että saat pinnan tasaiseksi. Peitä, laita jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli. Hyytyminen vaatii ainakin 5 tuntia, mutta sitä voi koittaa nopeuttaa laittamalla kakun aluksi pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti