Nämä muffinit ovat mun lemppareita, koska ne sekä maistuvat hyville että ovat todella helppotekoisia. Ohjeen olen bongannut joskus ajat sitten Yhteishyvän ruokaliitteestä. Ohjeesta tulee pellillinen muffineja ja vähän jää taikinaa ylikin, joten jos tekee ohjeen 1,5-kertaisena saa kaksi helposti pellillistä.
Puolukat ovat näissä muffineissa herkkua, mutta ohjetta on helppo muunnella marjojen ja suklaan suhteen. Koristelua muffinit eivät välttämättä kaipaa, mutta esim. synttäreille niitä on tullut kuorrutettua valkosuklaalla. Kuvan muffinin päälle on testattu jääpalamuotilla tehtyä valkosuklaapääkalloa.
Muffineihin tulee siis...
2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä (tai vaikka ruisleseitä, ei väliä)
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
100g rouhittua valkosuklaata
1 dl pakastepuolukoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen maidon, öljyn, valkosuklaan ja jäisien puolukoiden kanssa. Jaa taikina tasaisesti mufinivuokiin (itse laitan vuoat muffinipellin kolosiin) ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
-Katja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti