Pohja:
250g (=20 kpl) tummia täytekeksejä (Domino tai halpisversio)
50g voita/margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2 limen mehu
2 limen kuori raastettuna
2,5 dl vispikermaa (Flora)
400g rahkaa
1 dl lime-sitruunamehua (Juissi)
130g valkosuklaata
½ dl tomusokeria
Kiille: (huom. tuplaa kiilteen määrä, jos haluat sitä kunnon kerroksen kakun päälle)
1 dl lime-sitruunamehua
½ dl hyytelösokeria
Koristeeksi: vaikkapa mansikoita, limesiivuja ja valkosuklaata
Pohja: Murskaa keksit parhaaksi näkemälläsi tavalla ja sulata voi/margariini. Sekoita ainekset. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Öljyä kevyesti vuoan reunat ja ripottele reunoille tomusokeria. Painele keksimössö vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Täyte: Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa vispikerma sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Raasta limet. Yhdistä keskenään raastetut limen kuoret, rahka, mehu ja tomusokeri. Kääntele kermavaahto ja sulatettu valkosuklaa rahkaseokseen. Purista limeistä mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan limemehuun. Lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita koko ajan. Kaada seos keksipohjan päälle ja kopsuttele/hytkyttele vuokaa, että saat pinnan tasaiseksi. Peitä, laita jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli. Hyytyminen vaatii ainakin 5 tuntia, mutta sitä voi koittaa nopeuttaa laittamalla kakun aluksi pakastimeen.
- Katja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti