tiistai 24. maaliskuuta 2015

MUSTIKKAKAKKU

Tytön synttäreille tekemäni mustikkakakku sai paljon kehuja ja maistui kyllä itsellekin oikein hyvin. Siksipä siis laitan ohjeen tännekin. Ohje on muokattu tästä Valion reseptistä.

Pohja: 
150g Digestive-keksejä
100g voita/margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua (tai vaikka appelsiinimehua sitruunamehun puutteessa)
2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
400g rahkaa
1 dl mustikkakeittoa
1 prk metsämarjapilttiä
½ dl tomusokeria

Kiille:
2 dl mustikkakeittoa
1 dl hyytelösokeria

Koristeeksi: runsaasti marjoja (mustikka, mustaherukka, vadelma, mansikka...) ja vaikkapa valkosuklaata

Pohja: Murskaa keksit parhaaksi näkemälläsi tavalla ja sulata voi/margariini. Sekoita ainekset. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Öljyä kevyesti vuoan reunat ja ripottele reunoille tomusokeria. Painele keksimössö vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.


Täyte: Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään rahka, mustikkakeitto, marjasose ja tomusokeri. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan. Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto. Kaada seos vuokaan ja kopsuttele/hytkyttele vuokaa, että saat pinnan tasaiseksi. Peitä, laita jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli. Hyytyminen vaatii ainakin 5 tuntia, mutta sitä voi koittaa nopeuttaa laittamalla kakun aluksi pakastimeen.

Lopuksi vielä kuva vaihtoehtoisesta, tai siis hienommasta, koristelusta.
- Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti