On tullut näköjään viimeaikoina leivottua värikkäitä herkkuja. Ilmeisesti ollut jo kevättä rinnassa. Miehen synttäreiden aikaan tein pätkiskakkua, mutta sen ohje tuli laitettua tänne jo viime isänpäivän aikaan. Joku aika sitten kokeilin myös donitsipeltiä, mutta en ollut täysin tyytyväinen käyttämääni ohjeeseen. Mokkapalat sen sijaan ovat takuuvarma herkku. Aina ei kuitenkaan ole tarvetta koko pellilliselle, joten olen viime kertoina leiponut hieman pienemmän version piirakkavuokaan.
Ohjetta tulee tässä:
2 kananmunaa Kuorrutus:
vajaa 2 dl sokeria 3 rkl kahvia
100g margariinia 3 rkl sulaa margariinia
3 dl jauhoja n. 1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl kunnon kaakaojauhetta tomusokeria (vajaa 3 dl?)
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
1 dl maitoa
Vaahdota munat ja sokeri hyvin.(Itse käytän sähkövatkainta.) Lisää sitten sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää sen jälkeen vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Huomioi, että tuo paistoaika ei välttämättä pidä paikkaansa, seuraa piirakan kypsymistä ja kokeile tarvittaessa tikulla.
Valmista kuorrutus piirakan paistuessa. Sekoita kuumaan kahviin ja sulaan margariiniin kaakaojauhetta ja tomusokeria sen verran, että saat kauniin värisen ja sopivan paksun kuorrutteen.
Levitä kuorrutus piirakan päälle ennen kuin piirakka jäähtyy tai kuorrute jähmettyy. Koristele ripeästi esim. nonparelleilla tai kookoshiutaleilla. Siirrä piirakka viileään.
Jos piirakan koristelee vasta kuorrutteen jähmettymisen jälkeen, siihen käy esim. sulatettu valkosuklaa tai vaikkapa värillinen sokerikuorrute.
-Katja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti