maanantai 1. joulukuuta 2014

PORKKANALEIVOKSET

Nyt siis vihdoin ohje viime viikon herkkuun eli porkkanaleivoksiin/porkkanapiirakkaan. Tästä ohjeesta tulee pellinen piirakkaa, eli melkoisen paljon. Vaihtoehtoisesti voi käyttää kakkuvuokaa, jolloin pitää muistaa pidentää paistoaikaa (n. tuntiin). Ohjeen voi myös puolittaa ja paistaa leivokset piirakkavuoassa.

Porkkanaleivokset pellillä

4 munaa                                                              Pinnalle:
4 dl sokeria                                                         180g appelsiinituorejuustoa (Pirkka)
4 dl vehnäjauhoja                                               ½ prk rahkaa
1 tl soodaa                                                          50g leivontamargariinia
2 tl leivinjauhetta                                                n. 2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä                                                     Koristeluun:
200g leivontamargariinia                                   esim. pähkinärouhetta, suklaahippuja
4 dl hienoa porkkanaraastetta                            tai puolukoita
(50g mantelijauhetta)

1. Raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet jauhoihin. 
3. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu margariini, porkkanaraaste, jauho-mausteseos (ja mantelijauhe).
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kannattaa testata pohjan kypsyys, paistoaika viitteellinen.
5. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini ja tomusokeri (sähkövatkaimella). Lisää tuorejuusto ja rahka. Lisää tomusokeria jos kuorrute on liian löysää.
6. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele. Säilytä viileässä. Tarjoile paloina.

p.s. kuvan leivoksissa kuorrute jäi hieman löysäksi, joten tähän ohjeeseen on laitettu päivitetty ohje, jolla kuorrutteesta pitäisi tulla jämäkämpää...

- Katja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti