4 munaa Pinnalle:
4 dl sokeria 180g appelsiinituorejuustoa (Pirkka)
4 dl vehnäjauhoja ½ prk rahkaa
1 tl soodaa 50g leivontamargariinia
2 tl leivinjauhetta n. 2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä Koristeluun:
200g leivontamargariinia esim. pähkinärouhetta, suklaahippuja
4 dl hienoa porkkanaraastetta tai puolukoita
(50g mantelijauhetta)
1. Raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet jauhoihin.
3. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu margariini, porkkanaraaste, jauho-mausteseos (ja mantelijauhe).
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kannattaa testata pohjan kypsyys, paistoaika viitteellinen.
5. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini ja tomusokeri (sähkövatkaimella). Lisää tuorejuusto ja rahka. Lisää tomusokeria jos kuorrute on liian löysää.
6. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele. Säilytä viileässä. Tarjoile paloina.
p.s. kuvan leivoksissa kuorrute jäi hieman löysäksi, joten tähän ohjeeseen on laitettu päivitetty ohje, jolla kuorrutteesta pitäisi tulla jämäkämpää...
- Katja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti