keskiviikko 5. marraskuuta 2014

TEX-MEX-PIIRAKKA

Pari päivää on oltu valoisampaan aikaan niin menossa, että en ole millään saanut aikaiseksi siedettäviä sisustus tai DIY -kuvia, joten ruokaohjetta pukkaa. Näihin laitan kyllä aina ainakin yhden kuvan, mutta se kuva saattaa joskus olla aika paska. Maun pitäisi kuitenkin olla kaikkea muuta.

Pohja:
100g margariinia
2 dl jauhoja                           TAI    valmistaikinaa kaupan pakastealtaasta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:     
400 g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta 
1 sipuli
1 paprika
3 munaa
2 dl ruokakermaa
kirsikkatomaatteja
100 g juustoraastetta
(vähän pippuria ja pitsamaustetta)

Nyt HUOMIO, kuvan piirakaan on puolitettu jauhelihasörsselin määrä, että se riittäisi kahteen piirakkaan. Oman mauan ja nälän mukaan kannattaa mennä.

Jos teet pohjan itse, nypi margariini ja jauhot sekaisin. Lisää vesi (ja suolaa jos haluat). Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa jauhoja. Painele taikina piirakkaavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Sitten tehdään jauhelihasörsseli eli paistetaan jauheliha hienonnetun sipulin sekä paprikan kanssa pannulla, lisätään tacomausteseos ja annetaan muhia hetki. Sörsseli levitetään vuokaan ja päälle valutellaan keskenään sekoitetut munat ja ruokakerma. Sitten kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin ja vielä juustoraaste päälle. Juuston voi toki sekoitaa myös munien ja kerman kanssa jos niin haluaa.

Paista keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.


-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti