tiistai 18. marraskuuta 2014

KARDEMUMMAPIPARIT

Näitähän meillä syödään (tai poika syö) ihan hirveästi, joten pistetäänpä ohje tännekin muistiin. Arkisyöntiä varten en viitsi näitä edes koristella, kun tekevät muutenkin niin hyvin kauppansa.

Piparit
(noin 50 kpl)

4 dl jauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kardemummaa
200 g leivontamargariinia
1 muna

Koristeluun voi halutessaan käyttää esim. sokerikuorrutetta, strösseliä ja tomusokeria.

1. Mittaa jauhot, sokerit ja kardemumma kulhoon. paloittele sekaan margariini. Nypi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu vielä käsiin.
3. Laita taikina tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
4. kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä piparimuotilla pipareita.
5. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
6. Jäähdytä. (Koristele.) Nauti.

Ohje on alunperin Koti ja keittiö- lehden joulunumerosta, vuodelta 2012. Samasta lehdestä löytyy myöskin ihana suklaasemifreddon ohje. NAM.

- Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti